NovostiSport

Wilder spektakularnim nokautom uništio Ortiza i odbranio naslov WBC prvaka

Deontay Wilder je rano jutros u Brooklynu pobijedio Luisa Ortiza spektakularnim nokautom u 10. rundi i tako sedmi put odbranio naslov WBC prvaka u teškoj kategoriji.

Wilder, poznat i kao Bronzani bombarder, je ovom 40. pobjedom u karijeri napokon zaslužio respekt jednog dijela navijača i novinara koji su godinama sumnjali u njegove sposobnosti.

Žrtva je bio Kubanac Ortiz, koji zbog dugih ruku i impozantne tjelesne mase poznat po nadimku “Pravi King Kong” i prije nekoliko godina slovio je kao možda i najbolji bokser teške kategorije.

Podsjetimo, meč između Wildera i Ortzia prvobitno se trebao održati prošle godine, ali je bio otkazan jer je Kubanac drugi put u karijeri pao na doping kontroli.

Ipak, WBC je prihvatio opravdanje Kubančeva tima da je spornu supstancu uzeo zbog povišenog krvnog pritiska, to je prihvatio i Wilder pa se borba jutros i održala.

Odluka je pala u 10. rundi kada je Wilder prvo desnicom uzdrmao Ortiza pa ga nespretnim potezom tijela doslovno bacio na pod.

Amerikanac je potom ponovo s tri uzastopne desnice srušio na pod Kubanca, koji je smogao snage da se digne, ali samo do sljedećeg naleta Wildera, kada je sudija opravdano i prekinuo meč.

Iako svi sada očekuju konačni dvoboj između Wildera i Anthonyja Joshue, vlasnika svih ostalih pojaseva, na to ćemo morati sačekati najmanje do 2019. godine, jer će obojica u narednom periodu odraditi još nekoliko “slabijih” borbi.

Pokazati više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close