MagazinMuzikaNovostiUncategorized

Pokrenut pretkrivični postupak protiv Jelene Karleuše

Više javno tužilaštvo je u zvaničnom saopćenju navelo da je u toku pretkrivični postupak protiv više javnih ličnosti koje se protive vakcinaciji djece kako bi stali na put širenju histerije o štetnosti MMR vakcine.

– Ni u ovom, kao ni u bilo kom drugom predmetu, neće biti ustupaka niti izuzetaka u smislu utvrđivanja krivične odgovornosti i krivičnog gonjenja onih lica koja su izvršila neko krivično djelo – navodi tužilaštvo.

Oni nisu naglasili o kojim javnim ličnostima pričaju, ali među njima su sigurno Jelena Karleuša i Maja Volk, ali još 41 osoba.

– Oni su svojim javnim nastupima, Maja Volk, Karleuša i ostali pozivali da se ne vakciniraju djeca, ali to je imalo posljedice, a javne ličnosti moraju da znaju da zbog svoje pozicije imaju veću ogovornost nego neki anonimusi kroz Facebook grupe i tako dalje – kaže doktor Tomislav Stevanović.

I nakon saopćenja javnog tužilaštva, Jelena Karleuša čvrsto stoji iza svojih riječi, pa je sinoć na Twitteru ponovo pozvala roditelje da se bore za pravo izbora.

– Ponovit ću, ne postoji epidemija malih boginja. Nijedan zvanični institut takvo nešto nije proglasio. Male boginje nisu smrtonosna bolest, a mogu ih dobiti i vakcinirani. MMR vakcina je potencijalno opasna za mnogu djecu i roditelji moraju da imaju pravo na izbor kao u svijetu – napisala je pjevačica.

Pokazati više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close