BiHNovostiVijesti

Danas izricanje presude Amelu Sejfoviću za pljačku banke na Ilidži.

Sudsko vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu danas će izreći presudu Amelu Sejfoviću i ostalima za pljačku Raiffeisen banke na Ilidži 2015. godine, kao i smrt slučajnog prolaznika Keme Bašića.

Za pljačku u kojoj je ukradeno blizu 300.000 KM uz Sejfovića se tereti i Arifa Hajradinovića, Almu Sejfović, Harisa Hajradinovića, Nizamu Beširević i Gorana Šakotu. Optuženi su krivična djela razbojništva, pokušaja ubistva, teška krivična djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine, za pripremanje krivičnog djela te krivično djelo pomaganja izvršitelju nakon izvršenog krivičnog djela.

Tužilaštvo KS je za Sejfovića zatražilo 18 godina zatvora zbog težine krivičnog djela i ranijih presuda te zbog bjekstva iz KPZ-a Sarajevo. Za Hajradinovića su predložili devet godina zatvora, a za Amelovu sestru koju se tereti da je učestvovala u planiranju pljačke te pomogla razbojnicima nakon pljačke tražene su četiri godine zatvora. Za Nizamu je predložena uvjetna kazna, a za Harisa da ne bude osuđen.

Odbrana je tvrdila kako tužilac nije dokazao da su dvije maskirane osobe koje su opljačkale banku Sejfović i Hajradinović jer nije pronađeno dovoljno dokaza. Muhidin Kapo je tvrdio kako se njegovog branjenika Amela eventualno može osuditi za pomaganje u pripremi pljačke jer je kupio pancire i automobil, ali da on nije opljačkao banku.

Pokazati više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close