BiHFilma/TVMagazinNovostiScitechTehnologijaUncategorizedVideoVijestiZanimljivosti

Sarajlija Emir Bašić treći na svijetu u igri PES 2018.

Malo je onih koji danas mogu odoljeti igricama namijenjenim smartphoneima, a izuzetak nije Sarajlija Emir Bašić koji živi u Lisabonu u Portugalu. On igra nogometnu simulaciju Pro Evolution Soccer 2018 te je trenutno treći igrač svijeta.
Emir ima 39 godina, rođen je u Sarajevu, ali se kao dijete s majkom preselio u Minhen u Njemačkoj gdje je diplomirao ekonomiju. Trenutno živi u Lisabonu u Portugalu sa suprugom i dvoje djece, vodi vlastitu školu stranih jezika te se bavi muzikom i snimanjem, a svira nekoliko muzičkih instrumenata. U slobodno vrijeme voli igrati igrice, najviše nogometnu simulaciju PES 2018. U igrama uživa od djetinjstva, a to je povezano s brojnim pričama i anegdotama.
On je trenutno treći igrač svijeta kada je riječ o PES-u 2018 za Android, igri koja je besplatna.

“Konami je zaista napravio fenomenalan posao i po kvalitetu i gameplayu se ne razlikuje od verzije za konzolu ili PC. PES trenutno ima više od 100 miliona downloada, a svi igrači imaju opciju online igranja. Postoji i svjetska ranking lista na kojoj zauzimam treće mjesto. Cilj mi je bio da budem u top 100, ali me je dobro krenulo, odigrao sam protiv najboljeg igrača svijeta te vidio da ni on nije neko ‘čudo’. Učio sam neke ‘fazone’ i strategije te se odlučio za ofanzivnu igru. Nekoliko mjeseci kasnije sam imao niz od 54 pobjede, brzo sam napredovao i stigao među 100 najboljih igrača. Napredak se tu nije zaustavio pa sam došao na četvrto, a sada i na treće mjesto na ukupnoj rang-listi”, rekao je Emir.

Pokazati više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close