NovitetiNovostiRegijaVijesti

Danas u Dubrovniku potpisivanje ugovora o izgradnji Pelješkog mosta

Kako je saopćeno iz Vlade Republike Hrvatske, premijer Andrej Plenković učestvovat će na svečanosti potpisivanja Ugovora s izvođačima radova za izgradnju Pelješkog mosta i Ugovora o stručnom nadzoru nad izvođenjem radova, prenosi Index.hr.

U prisustvu premijera Plenkovića i ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića ugovor s izvođačima radova za izgradnju mosta kopno-Pelješac s pristupnim cestama potpisat će predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić i opunomoćeni predstavnik konzorcija/zajednice ponuđača Zhang Xiaoyuan.

Vrijednost radova na Pelješkom mostu iznosi 2.081.608.270,72 kuna.

Ugovor o stručnom nadzoru nad izvođenjem radova na izgradnji mosta potpisat će predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić i predsjednik Uprave IGH Oliver Kumrić.

Prethodno će se premijer sastati s predstavnicima konzorcija-zajednice ponuđača, na čelu s predsjednikom Uprave China Road and Bridge Corporation Luom Shanom.

Pelješki most prva je od ukupno četiri faze projekta “Cestovna povezanost s južnom Dalmacijom” za čije je sufinansiranje Evropska komisija u junu 2017. godine odobrila 357 miliona eura bespovratnih sredstava ili 85 posto prihvatljivih troškova, saopćeno je iz Vlade RH.

Pokazati više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close